Fold fra Saudarkroki

född  1993

e: Kveikur fra Midsitju

u: Fenja fra Marbaeli

Pigg och glad tant, 27 år ung. 

Går med på halvtid på ridskolan och på vissa turer. Helt fenomenal på att känna av sin ryttare, går lugnt och fint med barnen och för den som kan lite mer är hon trots sin ålder ett litet krutpaket. 

Femgångare med lätt för tölt, däremot en utmaning att hitta traven på denna damen. Tycker det är absolut roligast att galoppera och spriga pass. Att lära eleverna att galoppera, det är vad hon gör bäst. 

Aesing från Allemansängen

f: 2011

e: Feykir från Knutshyttan

u: Minja från Onödan 

I första hand min privata häst. Men hon kan ses på en och annan teori lektion i stallet eller i paddocken. Leder även en del turridningar med henne. 

En otroligt charmig häst, alltid glad och positiv. 

Isidor från Visala

f: 2008

e: Andvari från Stenlia

u: Isa fra Krogbaekgaard 3

Välutbildad och trevlig fyrgångare. 

En vänlig häst med fantastiskt bra psyke. Han gör alltid sitt bästa oavsett vilken nivå hans ryttare är på. Därför går han med på allt från nybörjarlektioner till mer avancerade samt turridningar. 

Han har fina gångarter men kräver sin ryttare för att hitta tölten. Har väldigt lätt för övriga gångarter. 

Snäll och lugn i all hantering.

Slaeda fra Neistastödum

f: 1998

e: Geysir fra Gerdum

u: Slaufa fra Neistastödum

Slaeda är en säker fyrgångshäst som har lätt för alla gångarter. Hon är väldigt snäll och trygg, och går med på allt från nybörjarlektioner till turridningar. Inte alltid den piggaste hästen i stallet, och det är sällan hon väljer att springa fort. Men hon kan ridas av vem som helst, och är helt perfekt för nybörjare. 

Brukar bli väldigt omtyckt av barnen då hon inte är så hög, och en väldigt söt häst som älskar att bli ompysslad och få vara med. 

 

Staka fra Vestra-Fiflholti

f: 1992

e: Rektor fra Jadri

u: Kelda fra Holum

Staka är våran veteran, äldst på gården med sina 27 år. Snällare, tryggare häst får man leta efter. Hon går med på knattelektioner och någon enstaka turridning. Detta är hästen som alla kan hantera, och vem som helst kan rida. Trots sin ålder är hon fortfarande pigg och gillar att komma ut och springa.

Snekkja från Slätthult Gård

f: 2018

e: Tjaldur fra Skullerup 

u: Staka fra Vestra-Fiflholti

Detta är gårdens lilla charmtroll. Snekkja vill alltid vara med, nyfiken och orädd liten tjej. Vi tror nog att hon kommer bli en fantastisk ridhäst med sin positiva syn på människan och viljan att vara med!

Thattur från Upptröst

f: 2003

e: Jamil fra Langholti

u: Syrpa fra Langholti

Thattur är en ganska stor och rejäl kille. Han köptes in till verksamheten sommaren 2019. Detta är en pigg häst med egen motor, men samtidigt en väl fungerande broms. Han har fyra fina gångarter, lätt för tölt och galopp, lite svårare med traven. Snäll och lätt i all hantering, en väldigt vänlig häst som gör sitt bästa. 

 

Viggur från Kvarnbacka

Privarägd häst som låns in i verksamheten. 

En yngre förmåga som jobbar lite på att hitta styrkan och tempo i tölt. I övrigt en väldigt trevlig kille som har lätt för trav och galopp. Snäll i all hantering men kräver då lite av ryttaren för att hitta, och hålla tölten.

Ska nu under våren börja gå med lite mer på lektioner och har under vintern gjort sina första turridningar med betyget väl godkänt!

Aradis från Solåsen

f: 2015

e: Ofsi från Åsen

u: Ljosalöpp fra Hlidarbergi

Aradis kom till oss i februari 2020. Glad oh positiv liten tjej. Kommer i första hand vidareutbildas under första halvåret innan hon går in helt i verksamheten. Men en och annan lektion blir det även nu i början. 

Lätt och trevlig i hantering, lätt för tölt!

Skella från Trolla

född