Fold fra Saudarkroki

född  1993

e: Kveikur fra Midsitju

u: Fenja fra Marbaeli

Pigg och glad tant, 27 år ung. 

Går med på halvtid på ridskolan och på vissa turer. Helt fenomenal på att känna av sin ryttare, går lugnt och fint med barnen och för den som kan lite mer är hon trots sin ålder ett litet krutpaket. 

Femgångare med lätt för tölt, däremot en utmaning att hitta traven på denna damen. Tycker det är absolut roligast att galoppera och spriga pass. Att lära eleverna att galoppera, det är vad hon gör bäst. 

Aesing från Allemansängen

f: 2011

e: Feykir från Knutshyttan

u: Minja från Onödan 

I första hand min privata häst. Men hon kan ses på en och annan teori lektion i stallet eller i paddocken. Leder även en del turridningar med henne. 

En otroligt charmig häst, med mycket ideer och attityd. Femgångare

Isidor från Visala

f: 2008

e: Andvari från Stenlia

u: Isa fra Krogbaekgaard 3

Välutbildad och trevlig fyrgångare. 

En vänlig häst med fantastiskt bra psyke. Han gör alltid sitt bästa oavsett vilken nivå hans ryttare är på. Därför går han med på allt från nybörjarlektioner till mer avancerade samt turridningar. 

Han har fina gångarter men kräver sin ryttare för att hitta tölten. Har väldigt lätt för övriga gångarter. 

Snäll och lugn i all hantering.

Staka fra Vestra-Fiflholti

f: 1992

e: Rektor fra Jadri

u: Kelda fra Holum

Staka är våran veteran, äldst på gården med sina 28 år. Snällare, tryggare häst får man leta efter. Hon har gått med på knattelektioner och någon enstaka turridning. Under  vinter 2020 såg vi att hon började tröttna lite så från sommaren 2020 är hon mer eller mindre pensionerad från verksamheten. Hon har istället en familj som kommer och pysslar och rider några dagar i veckan. För hon är fortfarande pigg och glad, gillar att komma ut och springa!

Snekkja från Slätthult Gård

f: 2018

e: Tjaldur fra Skullerup 

u: Staka fra Vestra-Fiflholti

Detta är gårdens lilla charmtroll. Snekkja vill alltid vara med, nyfiken och orädd liten tjej. Vi tror nog att hon kommer bli en fantastisk ridhäst med sin positiva syn på människan och viljan att vara med!

Thattur från Upptröst

f: 2003

e: Jamil fra Langholti

u: Syrpa fra Langholti

Thattur är en ganska stor och rejäl kille. Han köptes in till verksamheten sommaren 2019. Detta är en pigg häst med egen motor, men samtidigt en väl fungerande broms. Han har fyra fina gångarter, lätt för tölt och galopp, lite svårare med traven. Lyhörd för små hjälper och brukar bli väldigt omtyckt av dom som har lite ridvana. Snäll och lätt i all hantering, en väldigt vänlig häst som gör sitt bästa. 

 

Viggur från Kvarnbacka

Privarägd häst som låns in i verksamheten. 

En yngre förmåga som jobbar lite på att hitta styrkan och tempo i tölt. I övrigt en väldigt trevlig kille som har lätt för trav och galopp. Snäll i all hantering men kräver då lite av ryttaren för att hitta, och hålla tölten. Han har en väldigt mjuk och fin trav som är lätt att sitta ner i.

Har gått med lite mer under vår och sommar, och har skött detta galant!

Aradis från Solåsen

f: 2015

e: Ofsi från Åsen

u: Ljosalöpp fra Hlidarbergi

Aradis kom till oss i februari 2020. Gullig liten tjej, med mycket egna ideer. Kommer i första hand vidareutbildas innan hon går in helt i verksamheten.

Lätt och trevlig i hantering, lätt för tölt!

Vindis från Mysland

Privatägd häst som lånas in i verksamheten

Född: 2010

e: Sibilus vom Achenhof

Välutbildad och vänlig häst som kom till oss vinter 2020. Vindis är en pigg och energisk dam som gillar att jobba och vara med. Hon är femgångare med rids i dagsläget som fyrgångare, väldigt lätt att hitta tölten på, och för den erfarna ryttaren funkar traven bra både i paddock och ut. Lite svårare med galopp i paddock då hon behöver lite mer yta för att hålla gångarten. Trygg och lugn i hantering.

Styrkur fra Hellu

Född: 2015

e:  Glitnir frá Eikarbrekku

u: Borg fra Asum

Styrkur kom till oss sommaren 2019 som fyraåring. Jag påbörjade hans inridning hösten 2019. Nu under sommaren - hösten 2020 har han börjat gå med lite i verksamheten. Han är en väldigt snäll kille, han är social och lätt i all hantering. Hans absoluta favoritgångart är en väldigt passtktig tölt! På ridbanan kan han vara svår att få i trav, men ute går han med lätthet i alla fyra gångarter. Med tanke på sin unga ålder så har han hittils gått med på lektioner med mer rutinerade ryttare, men även en del turridningar där han även kan ridas av mindre rutinerade ryttare. Han är en väldigt cool och trygg häst, trots sin unga ålder så är det Styrkur som bestämmer i killarnas hage!

Venus fra Muldbjerg

f: 2004

e: Ljósvaki fra Akureyri

u: Glóa fra Muldbjerg

Denna fina tjej kom till oss sommaren 2020. Hon har från dag ett varit en riktig klippa i verksamheten! Venus kan vara riktigt tyken mot dom andra hästarna men alltid snäll och vänlig mot människor. Hon går med på allt från nybörjarlektioner till vuxna med mycket ridvana och hon anpassar sig fint efter sin ryttare. Hon är ganska pigg och framåt men lyssnar bra på bromsen. En väldigt trygg individ som inte är rädd för något. På turridning följer hon sina kompisar och går fram överrallt. Så kommer du hit som nybörjare, eller barn och ska ut på turridning så finns det stor chans att få rida Venus!

Skella från Trolla

Privatägd häst som delvis lånas in lite i verksamheten.

Liten och pigg, ganska känslig dam. Går endast med på turer och lektioner med rutinerade ryttare av mindre modell då hon inte är viktbärande. För den som kan är hon en rolig häst att rida. Lätt för tölt och galopp. Något svårare att hitta en balanserad trav. Kräver balanserad och lugn ryttare. 

Hästar vi minns

Slaeda fra Neistastödum

f: 1998 - +2020

e: Geysir fra Gerdum

u: Slaufa fra Neistastödum

Efter en olycka i hagen med brutet ben lämnade denna fantastiska häst oss hastigt sommaren 2020.

Hon har varit en klippa och en viktig byggsten i vår verksamhet från den dagen hon kom. Fantastiskt snäll, en sådan häst som vem som helst kunde rida och hantera. Lätt för alla fyra gångarter. Gick med på nybörjarlektioner där hon ofta blev en favorit! På turridningar var hon den som nybörjare fick rida. Trygg och cool, följde sina kompisar och jag litade alltid 100 procent på att hon tog hand om sin ryttare. 

Hon har lämnat en tomrum som aldrig riktigt kommer kunna ersättas av någon annan. Älskad och ihågkommen blir hon av många.