Om oss och gården

Om mig..

Jag som driver och äger Stall 27, heter Veronika och är diplomerad unghästtränare och ridledare för islandshäst. Tidigare har jag jobbat med islandshästar både i Sverige och på Island. Här i Sverige var jag anställd på Frötuna Gård utanför Örebro. Vintern 2015 var jag på Skeidvellir, Island i ungefär fyra månader. Det är jag som är ansvarig för allt som gäller hästarna samt att jag håller i de flesta ridlektioner och turridningar.

Till min hjälp här på gården har jag, förutom mina inackorderingar, min syster Rebecka som hjälper till på vissa turer samt mina föräldrar som hjälper till med mycket praktiskt.

Om gården

Denna gården är en släktgård på min mammas sida och vi köpte den hösten 2016. Då fanns ett befintligt stall som vi har renoverat och byggt sadelkammare. Utöver det har två lösdrifter tillkommit, en för ston och en för valackar. Under början av 2018 byggdes paddocken och där hålls alla lektioner. 

I takt med att företaget växer planeras nu en ny större sadelkammare för verksamhetshästar och inackorderingar. Till sommaren 2021 kommer här finnas enklare serverig av fika samt en gårsloppis med allt från gamla grejer till begagnade kläder.

Det planeras även för fullt för att anlägga stugor på gården. De kommer delvis användas till boende för lägerdeltagare men planen är också att hyra ut till semesterboende under hela sommarhalvåret.

Ständig utveckling och stora planer för framtiden - fortsättning följer!

Följ oss gärna på facebook och instagram för att hålla er uppdaterade!

Om våra framtidsplaner

Vår ambition i framtiden är att utveckla turistverksamheten för att ha möjlighet att ta emot större sällskap och företagsgrupper. Med hjälp av min syster som är arbetsterapeut vill vi även bedriva ridterapi och på det sättet rikta oss mot hälsa och friskvård. Utöver detta är planen att utöka antalet hästar för att större skala erbjuda lektionsridning, turridning, hästuthyrning, läger mm

Dela den här sidan