Om oss och gården

Om mig..

Jag som driver och äger Stall 27, heter Veronika och är diplomerad unghästtränare och ridledare för islandshäst. Tidigare har jag jobbat med islandshästar både i Sverige och på Island. Här i Sverige var jag anställd på Frötuna Gård utanför Örebro. Vintern 2015 var jag på Skeidvellir, Island i ungefär fyra månader. Det är jag som är ansvarig för allt som gäller hästarna samt att jag håller i de flesta ridlektioner och turridningar.

Till min hjälp här på gården har jag, förutom mina inackorderingar, min syster som hjälper till på vissa turer samt min kille som hjälper till med mycket praktiskt.

Om gården

Denna gården är en släktgård på min mammas sida och vi köpte den hösten 2016. Vi jobbar ständigt med renovering och förbättringar för att det ska bli den perfekta hästgården. Där spelar Christian en stor roll, han är fantastiskt duktig hantverkare och löser väldigt mycket själv. Jag får också väldigt mycket hjälp av mina föräldrar, med nybyggen, renoveringar och övriga projekt.

2017 - byggde Christian bl.a. sadelkammare och renoverade stall och lösdriften.

2018 - Drömmen om en paddock blev verklighet

2019 - Ytterliggare en lösdrift byggs, för att kunna skilja ston och valackar.

2020 - Belysning till paddock och massa grus - till hårdgöra yta i hage samt anlägga en ordetlig väg till gödselplattan. Stort tack till Bollebygds mark och transport samt till Olsfors elektriska.

Om våra framtidsplaner

Vår ambition i framtiden är att utveckla turistverksamheten för att ha möjlighet att ta emot större sällskap och företagsgrupper. Med hjälp av min syster som är arbetsterapeut vill vi även bedriva ridterapi och på det sättet rikta oss mot hälsa och friskvård. Utöver detta är planen att utöka antalet hästar för att större skala erbjuda lektionsridning, turridning, hästuthyrning, läger mm