Om oss och gården

Jag heter Veronika och jag driver Stall 27 tillsammans med min sambo Christian. Tidigare har jag jobbat med islandshästar i Sverige och vintern 2015 var jag även en period på island. Jag är diplomerad c-tränare för islandshäst (unghästtränare) och ridledare. Det är jag som är ansvarig för allt som gäller hästarna samt att jag håller i lektioner och turridningar. 

 

Denna gården är en släktgård på min mammas sida och vi köpte den hösten 2016. Vi jobbar ständigt med renovering och förbättringar för att det ska bli den perfekta hästgården. Där spelar Christian en stor roll, han är fantastiskt duktig hantverkare och löser väldigt mycket själv. Under 2017 byggde han bl.a. sadelkammare och renoverade stall och lösdriften.

 

I nuläget kan vi ta emot inackorderingar på box eller lösdrift, samt beteshästar under sommaren (i mån av plats) Jag håller lektioner och turridningar samt ridläger under sommaren.

 

Vår ambition i framtiden är att utveckla turistverksamheten för att ha möjlighet att ta emot större sällskap och företagsgrupper. Med hjälp av min syster som är arbetsterapeut vill vi även bedriva ridterapi och på det sättet rikta oss mot hälsa och friskvård.

Utöver detta är planen att utöka antalet hästar för att större skala erbjuda letionsridning, turridning, hästuthyrning, läger mm