Inackordering

Vi tar emot inackorderade i första hand på lösdrift, men även box.

På gården finns två lösdrifter, en för islandshäst (även andra raser i ponnystorlek är välkomna) och en för storhäst.

 

Som inackorderad hjälper du till med vissa åtaganden så som mockning av lösdrift, hage, fodring och fylla vatten. Om du väljer att ha din häst på box hjälper du till med vissa in- och utsläpp. Vi gör schemat en månad framåt och inackorderade skriver upp sig på de pass man kan ta. Resten fixar vi.

Du har garanterad plats på sommarbete och under den perioden ingår daglig tillsyn samt att vi ansvarar för att fylla vatten.

 

På gården finns uppvärmd sadelkammare och paddock.

Paddocken får användas fritt de tider den inte är uppbokad för lektioner. Det går även bra att boka paddocken om man vill ta hit en egen tränare.

 

 

Islandshästarnas lösdrift är nybyggd sedan december 2018.

Den mäter 8x5 meter med två stora öppningar med bredd på ca 2,5 meter.

Storhästarnas lösdrift är en del av stallbyggnaden. När vi flyttade in var detta ett utrymme med trägolv någon meter över marken, där det förvarades gamla vagnar.

Vi röjde utrymmet, drog bort golvet, gammalt trägolv så vi kom ner på marknivå. Och på baksidan öppnade vi upp i väggen, ut mot hagen.

Stallet är av äldre modell, från början var detta en ladugård för kor. Nu finns totalt 7 boxar som mäter 9-12 m2. Takhöjden tillåter dock hästar på max 1,60 m i mankhöjd.