Inridning och tillridning / vidareutbildning av islandshäst


Pris: 5400 kr per månad


Detta ingår: Stallplats, box med daglig utevistel och grovfoder med god kvalitet. Kraftfoder vid behov. Under sommarhalvåret finns tillgång till bete.Träning av häst fyra till fem dagar per vecka beroende på överrenskommelse.Inridning


Varierad träning som ger den unga hästen en bra grund att utgå ifrån. Jag lägger stor vikt vid hanteringen från marken. En välhanterad häst som är trygg i hantering och markarbete får lättare att utvecklas till en bra ridhäst. Den unga hästen får lära sig momenten först från marken för att sedan lära sig samma med ryttare på ryggen.

I träning av unghäst har jag alltid en medhjälpare med mig, som antingen finns med bredvid unghästen som en extra trygghet eller uppsuttet på en äldre, trygg och rutinerad häst.

Hästen tränas i paddock och när den är redo tränas den även ute. När unghästen rids ut finns alltid en trygg, äldre häst med som sällskap och stöd.


Upplägg och nivå på träning anpassas alltid efter hästen. Jag lägger stor vikt vid att uppnå och bibehålla en trygg och harmonisk häst genom hela inridningen.
Tillridning och vidareutbildning


Du kan också lämna din häst på träning för vidareutbildning eller tillridning. Det kan vara hjälp med töltsättning, allmän vidareutbildning och utveckla gångarter eller få hjälp med problem som uppstått i hantering eller ridningen.
När du lämnar din häst på träning


I samband med bokning av plats önskar jag ett dokument med sammanfattning om hästen, ålder, stam, utbildningsnivå och om det är något speciellt du vill ha hjälp med som jag ska lägga extra stor vikt vid under träningen.

Om du lämnar din häst på träning under sommarhalvåret vill jag även veta om den kan gå på bete eller inte.

Utrustning som sadel och träns har jag att tillgå så det behöver inte skickas med hästen.

Vill du skicka med egen utrustning, täcken mm skall dessa märkas med namn. Jag ansvarar inte för utrustning som råkar komma till skada.

När hästen anländer skall den ha en fullgod vaccination samt vara avmaskad.


Förfrågan och bokning för träning:


Mail: stall27@outlook.com

Det går även bra att ringa till 0704-643991. Om jag inte svarar, skicka ett sms

Dela den här sidan