top of page

Allmänna villkor

 

Före och efter ridning

Vi träffas i stallet på er bokade tid, kom inte långt i förväg utan ha bokad tid som ankomsttid. Kommer ni långt i förväg är det inte säkert att vi är hemma. Vid ankomst går vi igenom vilken häst man ska rida samt prova ut utrustning för ryttare. Räkna med att det tar ca 20 minuter innan vi kommer iväg med hästarna. Samtliga turer påbörjas i paddocken där alla ryttare får en introduktion och tips inför turen. Detta tar 20 – 30 minuter och är inräknad i tiden för turen. Efter ridningen så tar det ca 20- 30 minuter för att svampa eventuell svett och borsta hästarna efter ridturen.


 

Förkunskap

Vi tar emot både nybörjare och rutinerade ryttare. Observera att våra specialturer ställer krav på att du är rutinerad och självständigt rider i samtliga gångarter. För att boka turridning är det krav på att du rider självständigt i skritt och trav/tölt samt har testat, eller vill testa på galopp. Det är inget krav att du har ridit islandshäst tidigare. På turridning för slutet sällskap finns inget krav på tidigare erfarenhet av ridning men vi kan som mest ta emot fyra nybörjare per tur. Har man bokat en tur och vi anser att man inte klarar av att genomföra den på ett säkert sätt kommer vi omgående att avbryta turen för eran säkerhets skull. Vi debiterar då 100% då vi inte har möjlighet att boka in någon annan med så kort varsel.


 

Åldersgräns

Vi har 15år som åldersgräns på våra specialturer. Dessa turer går i ett högre tempo och ställer högre krav på erfarenhet och kunskap. På turridning har vi 10 år som åldersgräns. På turridning för slutet sällskap finns ingen åldersgräns.


 

Maxvikt

De flesta av våra hästar har en maxvikt på 80 kg, vi har några få hästar som kan bära lite mer.  Då de sadlar vi har är 17-18 tum så begränsar även det storleken på ryttare. Viktgränserna är satta för hästarnas välbefinnande. Om någon i sällskapet överskrider denna maxvikt kontakta oss på mail för bokningsförfrågan.


 

Friskvård

Om du vill ha underlag för friskvårdsbidrag så behöver varje person lägga en egen bokning i sitt namn för att få ett separat kvitto att lämna till sin arbetsgivare.

Vi kan inte ordna separata kvitton i efterhand då kvittot autogenereras direkt när bokningen görs. På bokningsbekräftelsen står namnet på den som bokar och gör vi nya kvitton så blir det fel i våra system. Vill din arbetsgivare att ditt personnummer står med på kvittot


 

Boende, In och Utcheckning

Incheckning och utcheckning sker enligt tider angivna i produktbeskrivningen. Tidigare incheckning och senare utcheckning kan vara möjlig efter överenskommelse förutsatt att ingen annan har bokat boendet före eller efter er. Vid bokat paket gäller de in och ut-chekningstider som anges i beskrivningen av paketet.


 

Städning

Vid utcheckning ska bord, spis och bänkar vara avtorkade från matrester, ni slänger era sorterade sopor i soptunnorna vid stallet och diskar efter er.  Ni dammsuger och skurar samt lägger använda sängkläder och badlakan i en hög utanför toaletten på övervåningen.

Det går att köpa till städning (Vi dammtorkar, dammsuger, skurar och  städar badrummet, ni ansvarar fortfarande för att torka av spis och bord samt diska och sortera era sopor, ej sorterade sopor debiteras med 250:- i efterhand då våra sopkärl blir överfulla om alla slänger allt som restsopor.)


 

Betalning

Betalning sker via kort när man bokar via hemsidan. Har man inte bokat via hemsida för att man tex har bokat ett specialanpassat upplägg så betalar man med Swish eller Bank-giro i samband med bokning.

Har du företag kan vi självklart fakturera.


 

Bokningsregler

Vi gör inga återbetalningar av bokad produkt Väljer du ombokningsgaranti kan du boka om fram till 48 timmar innan bokad ankomsttid för turridning, boende och ridlektioner. Undantag sker för åska eller andra omständigheter som kan göra ridturen farlig.


 

Avbokning pga dåligt väder

Har ni valt ombokningsskydd kan ni omboka fram till 48h innan.

Om/Avbokningar pga regn hanteras som en sen avbokning och återbetalas ej. Medtag regnkläder om det verkar bli skurar.

Vid risk för hårda vindar, kraftigt skyfall, storm och åska kan vi ta beslutet att senarelägga/ omboka turen pga säkerhetsskäl. Om vi avbokar återbetalas hela summan men i första hand försöker vi hitta en ny tid som passar er. I första hand försöker vi senare lägga avfärden till ovädret dragit förbi. Det är vi som avgör om vädret är så dåligt att turen inte kan genomföras säkert.


 

Försäkring

Våra hästar försäkrade hos Agria och alla som rider eller vistas runt hästarna täcks av deras olycksfallsförsäkring. Vi rekommenderar även man har en egen olycksfallsförsäkring.

Vi har snälla, stabila och säkra hästar, men all ridning sker på egen risk. Det är flyktdjur och olyckor kan hända.


 

Klädsel och utrustning

Medtag egen ridutrustning. Medtag ridkläder anpassat efter väder (vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig). Hjälm är obligatoriskt för alla som rider hos oss. Vi har hjälmar till låns. Alla under 18 som rider hos oss ska ha säkerhetsväst på sig. Säkerhetsväst finns att låna.  Skor med liten klack och långbyxor är krav. Ridspö och sporrar är inte tillåtet på våra turer.


 

Ha med eget husdjur

Det är inte tillåtet att ha med egna husdjur.

Information och felskrivningar 

Som kund har man undersökningsplikt om information på hemsidan skulle skilja sig från informationen man får vid bokning. Det är alltid informationen på hemsidan som gäller i första hand då bokningssystemet är en extern tjänst jag köper in och fel kan komma att uppstå.  

bottom of page