top of page

VÅRVISION OCH DET VI BRINNER FÖR

Jämlikhet, jämställdhet & mångfald 

Säkra produkter & tjänster 

Hållbarhet 

Vi vill uppmuntra fler till att bli en del av gemenskapen i stallet och jobbar kontinuerligt med att öka tillgängligheten. Vi vill vara en plats där hästintresserade kan mötas och umgås på lika villkor oavsett bakgrund och ålder. 

I vårat arbete att öka tillgängligheten har vi bland annat ändrat om i konceptet på ridskolan. Nu kan du välja allt från att rida hel termin varje vecka, varannan vecka eller boka in dig gång för gång där det finns plats. 

Du som önskar mer tid i stallet med hästar kan bli medryttare eller bara hänga i stallet på de utsatta tider som finns. Lite som en fritidsgård. Om du är med och hjälper till med sysslor kan du få rida som ersättning. 

Vidare steg framöver för att öka tillgängligheten är att satsa på pararidning och att vara en plats där det till exempel kan finnas möjlighet för läxläsning i stallet som ett alternativ till undervisning i skolan. 

Vi vill att du som besöker oss ska känna dig trygg, oavsett om du är här som elev på ridskolan, rider en uteritt eller är medryttare alternativt hänger i stallet på din fritid. 

Våra turridningar leds alltid av en vuxen med gedigen hästkunskap för allas säkerhet. Du som ryttare kan låna både hjälm och väst av oss. Inför uteritt får du en introduktion i paddocken där du får kunskap både om hur man rider islandshäst och särskilda råd om hur just din häst funkar. 

På ridskolan, när du bokar privatlektion och på ridläger, så finns alltid en ansvarig vuxen med i stallet när du gör ordning din häst. Vi vill lära ut helheten med hästar och ridning och ser det därför som väldigt viktigt att lära sig hanteringen av häst och att försöka på egen hand. Lika viktigt är det att det finns någon att fråga om man blir osäker. 

Vi jobbar kontinuerligt med att underhålla kunskapen hos våra hästar och de tränas regelbundet av Veronika. De går som mest två lektioner per dag och arbetar fem till sex dagar i veckan och de har en längre vila över vintern för återhämtning. Övrig tid umgås de med hästkompisar i flock, och de flesta hästar går på lösdrift. En glad och nöjd häst är också en trygg häst. 

Hästarna får fint analyserat foder från närliggande gård och under vinterperioden har lösdrifterna antingen fri tillgång till halm eller ett större skogsparti i sin hage där de kan sysselsätta sig. Hästar är gjorda för att tugga större delen av dygnet, får de sina behov uppfyllda, och det måste inte vara rent hö, så blir de mer harmoniska individer. 

Vi vill jobba hållbart. För oss innebär det bland annat att uppmuntra till lokalt entreprenörskap och väljer därför i första hand att samarbeta med företag inom vår närhet. Som exempel kommer vårat grovfoder från Vittene Säteri i Alingsås. Det är ett fint grovfoder med hög kvalitet vilket bland annat innebär att hästarna inte behöver så mycket tillskott och kraftfoder. 

Från våren 2024 samarbetar vi även med en lokal cateringfirma som i de flesta fall står för mat och tilltugg på våra event. 

Vi jobbar kontinuerligt med att bygga ut kontaktnätet och är öppna för ytterligare samarbeten med företag och föreningar i vår närhet. 

Samverkan och samarbete är det som gör oss företagare starka och hållbara, stora som små. 

310929785_540812298044541_6729191084538414102_n.jpg
bottom of page